вівторок, 20 травня 2014 р.

Android: створення стартових іконок

     Коли створюєте стартову іконку для додатку на Андроїді, потрібно мати на увазі, що програма може бути встановлена на девайсах з різною роздільною здатністю екрана. Тому потрібно підготувати окремі файли для 5 стандартних груп: medium, high, x-high, xx-high, та xxx-high. Більш детально про це на сайті developer.android.com.

В назвах файлів іконок рекомендується, але необов'язково, вживати стандартні префікси:

Тип іконки Префікс Приклад
Icons ic_ ic_star.png
Launcher icons ic_launcher ic_launcher_calendar.png
Menu icons and Action Bar icons     ic_menu ic_menu_archive.png
Status bar icons ic_stat_notify   ic_stat_notify_msg.png
Tab icons ic_tab ic_tab_recent.png
Dialog icons ic_dialog ic_dialog_info.png

     Іконки є зовнішніми ресурсами додатку, тому зберігаються вони в папці res (від resources) робочого проекту, в категорії drawable, у підпапках відповідно до розширення екрану, для якого їх було створено - drawable-hdpi, drawable-mdpi і т.д (developer.android.com).

     Для автоматичного генерування іконок для різних екранів можна скористатися сервісом Launcher Icon Generator :





     Простий в користуванні - натискаєте кнопку Image, вказуєте шлях до вашого файлу, обираєте різні опції, такі як Trim, Padding, Color, Scaling, Shape, Background. Внизу сторінки автоматично буде створюватись набір зображень. Натискаєте кнопку Download .ZIP, щоб завантажити архів із усіма зображеннями на комп'ютер.


     Коли його розпакуєте, побачите, що файли вже організовані у папки із стандартними назвами, залишається тільки все як є скопіювати і замінити ними старі відповідні папки робочого проекту.


    Файли зображень мають стандартне ім'я ic_launcher (всі стартові іконки мають одинаокве  ім'я, але знаходяться в різних папках). Якщо бажаєте, можна замінити на інше. Але тоді потрібно також відкоригувати AndroidManifest.xml - потрібно замінити значення властивості android:icon зі стандартного ic_launcher на ваш варіант, наприклад ic_myIconFile. (YasmineSherif91 at slideshare.net):


<application
        android:allowBackup="true"
        android:icon="@drawable/ic_launcher"
        android:label="@string/app_name"
        android:theme="@style/AppTheme" >
       ......
       .......
    </application>

Немає коментарів:

Дописати коментар