вівторок, 10 лютого 2015 р.

Запис на тест Oracle Certified Associate, Java SE 7 Programmer

     Для запису потрібно зайти на сайт Oracle University :



     На наступній сторінці потрібно обрати рівень сертифіката та версію Java. Якщо це ваш перший Джава-сертифікат, то починати потрібно від найнижчого рівня і поступово йти до найвищого (Associate -> Professional -> Master). Я обираю Oracle Certified Associate, Java SE 7 Programmer:




     На наступній сторінці можна записатись на тренінг-курс Java SE7 Fundamentals, який коштує дуже дорого (від 1 774 USD  до 2 400 USD).



Або ж можна розпочати саму реєстрацію, натиснувши кнопку Register Now:


     Шукаємо потрібний сертифікат, найпростіше це зробити за його номером, наприклад 1Z0-803:


     В наступному вікні можна буде переглянути інформацію по екзамену:


     Є дві кнопки - Buy Voucher та Click to see more exam detail. Ваучер - це типу оплачений чек, яким ви можете оплатити проходження екзамену в тестовому центрі. Я зрозумів так: ви платите, вам дають цей ваучер, потім ви записуєтесь на здачу тесту і віддаєте його в цьому тетсовому центрі. Термін дії ваучера - 6 місяців. Але замість цього я обрав інший шлях, можливо простіший: замість кнопки Buy Voucher натискаєте Click to see more exam detail:


      Тоді з'явиться опція Register for exam at PearsonVue, яка дозволить вам зробити оплату і зареєструватись на екзамен в одному місці - сайті PearsonVue, який є третьою особою, що займається організацією та проведенням різних тестів:


      Коли відкривав стартову сторінку Pearson Vue, довго не міг знайти розділ Oracle, що мене завжди бісило. Потрібно обрати команди For test takers -> Test taker home:


     І потім в полі вбити Oracle і обрати відповідний пункт із спадного списку:


     Після цього нарешті ви знову будете в розділі Оракла:


  Тут спочатку потрібно створити свій акаунт. Потім можна буде вибрати екзамен:


     Ви побачите дві кнопки: Proctored Exams (екзамен в тестовому центрі) та Non-Proctored Exams (екзамен, який ви можете пройти в он-лайні, в себе вдома). Я обрав Proctored Exams. Потім потрібно обрати свій екзамен ат оплатити його. Можна або ввести номер ваучера, якщо ви його раніше купили, або оплатити кредиткою. Потім потрібно обрати один із тестових центрів, які знаходяться у вашій місцевості. Із всіх доступних можна вибрати три, так буде зручно потім обирати день та час здачі.


     Натискаєте кнопку Next, після чого ви зможете по кожному обраному тестовому центру подивитись доступні дні та години здачі:


     Обираєте день в календарі та час початку екзамену. Після цього з'явиться вікно, де ви зможете перевірити всі дані та перейти до оплати екзамену.


     Перенести дату здачі та анулювати екзамен можна в будь-який момент. Якщо це зробити за 24 години до початку екзамену, то це буде безкоштовно. Для цього просто потрібно зайти на свій профіль в Pearson Vue та клікнути на назві тесту:



     В наступному вікні натискаєте Reschedule, щоб змінити дату іспиту, або Cancel, щоб його відмінити. Свій екзамен я переносив два рази, поки відчув, що готовий:


     Може бути таке, що екзамен буде відмінено самим центром. Тоді на е-мейл повинно прийти повідомлення, після чого вам потрібно буде обрати інший день.

     Ось і все. На екзамен можна принести роздруківку із підтвердженням, а також два документи, що підтверджують вашу особу. Вимоги до документів будуть зазначені в е-мейлі-підтвердженні.

Немає коментарів:

Дописати коментар